Home       Activiteiten       Over ons       Vaste bewoners      Blog       Contact

l

Revalidatie-vakantie stalling met een Holistische kijk

}

7 dagen in de week staan wij klaar voor jouw paard

9

Persoonlijk contact

Jouw dier is onze zorg

Onze vaste bewoners

Dicky de ezel 20+ jaar

 

Dicky is mijn grote mascotte zeg ik altijd!
Dicky is een vriendelijke mini ezel, wit van kleur met een heel mooi verhaal hoe hij bij mij terecht is gekomen…..

In 2010 trouwde ik op het strand in Castricum en na een leuke speech van vrienden liep daar ineens een ezel het restaurant binnen.

Dicky was een huwelijkscadeau van een groep “mannelijke vrienden” haha. De mannen vonden het wel een leuk idee aangezien de vrouw (ik dus Jill) alleen maar met haar paarden aan huis bezig was, dat hij ook een viervoeter kreeg.

Uiteraard was het een mega shock, maar hebben wij de lieve vriendelijke witte hengst Dicky mee naar huis genomen. Dicky was doodsbang en totaal geen mensen gewend. Het heeft weken/maanden tijd gekost om het vertrouwen van hem te winnen. Door niets te pushen of te forceren ben ik dagelijks bij hem in stal gaan zitten en heb ik hem laten kiezen of hij contact wou of niet. En nu zijn we dikke vrienden samen en wil hij mij het liefst iedere dag even voor zichzelf om te knuffelen. Klein van stuk, maar deze harige mini vriend doet er alles aan om zijn aandacht van de paarden en alles en iedereen die op kantoor of op stal aanwezig is te krijgen.

Zijn leeftijd is onbekend, maar Dicky is minimaal 20 jaar oud. Hij is onze mascotte van Paard & Vitaliteit, aangezien Dicky heel fijn gezelschap kan zijn naast een paard met verplichte boxrust 😊

Daarnaast is hij gek op de paarden, maar aangezien ezels en paarden liever niet samen gehouden worden staat hij altijd apart met zijn geiten vriendjes Jip & Janneke.

Jip & Janneke 13 jaar

Jip en Janneke zijn de geiten zusjes van bijna 13 jaar oud

Ook zijn zij als cadeautje op mijn pad gekomen…. Jip en Janneke zijn de maatjes van mijn ezel Dicky. Zij staan samen met zijn 3-tjes in een paarden stal en gaan net zoals de paarden aan een touwtje naar buiten en binnen. Met zijn 3-tjes staan ze samen lekker in hun eigen paddock overdag, op de locatie Paard & Vitaliteit.

Ik heb nooit geweten dat geiten zo oud kunnen worden…..:)

De zusjes worden echt oud en Jip moet ik wat meer ondersteunen in haar gezondheid, dan Janneke.
Maar ze houden nog steeds van een knuffel en een poetsbeurt.

Doormeten met de Lecher antenne
Doormeten met de Lecher antenne

Mc. Flocon (Flo) 4,5 jaar

Doormeten met de Lecher antenne

Mijn Spaanse knappe Flo is sinds 2 jaar bij mij.

Nooit een Spanjaard voor mij zei ik altijd….maar waarom dan? Onderweg met mijn werk kom ik helaas veel getraumatiseerde Spaanse paarden tegen en paarden met problemen aan het bewegingsapparaat.

Mijn zus wilde juist wel heel graag een Spanjaard, dus gingen wij met alle sceptici vanuit mij opzoek.

Toen we na lang zoeken in Belgie aankwamen bij een hele nette stal voor een paard voor mijn zus, werd ik zelf meteen op slag verliefd op toen nog de 2,5 jarige hengst MC.Flocon.

Het kon toch niet dat ik nu juist verliefd werd? Na 3 weken over en weer contact te hebben gehad, heb ik hem volledig laten keuren zowel klinisch als röntgenologisch. En ja hoor hij werd gewoon helemaal goed gekeurd. Nadat ik hem samen met de hengst van mijn zus opgehaald had werd al snel duidelijk waarom nou net hij op mijn pad kwam, Flo had een behoorlijk probleem met zijn spijsvertering, de maag zat vol met ontstekingen, zijn microbioom was volledig uit balans en had niet veel vertrouwen in de mens. Een ware uitdaging voor mij natuurlijk. Het heeft even geduurd, maar doormiddel van de Lecher-antenne heb ik hem stapje voor stapje weten te verbeteren tot een super lieve en gezonde jongeman. Inmiddels is Flo gecastreerd en zijn we volop met grondwerk bezig en ga ik hem zelf dit voorjaar zadelmak maken.

Remona 25 jaar

Mijn eerste eigen paard Remona die tevens de oudste van stal is, is een sensibele merrie die ik zelf vanaf veulens af aan al in eigen bezit heb.

Zelf beleerd en recreatief gereden tot aan haar 12e. Remona heeft spat in beide achterbenen, waardoor ik ervoor gekozen heb om haar lekker met pensioen te zetten. Samen met haar grootste vriend Mano geniet zij van haar tuttel momentjes en staat zij lekker de hele dag op de paddock of weide. Remona is geen allemansvriend en is heel gevoelig, maar ik kan haar lezen en schrijven.

Ze is sinds dat wij verhuisd zijn naar de nieuwe locatie Paard & Vitaliteit helemaal opgebloeid! Heel bijzonder om te zien voor een paard van deze leeftijd. Paarden hebben vaak veel moeite met verhuizingen en zeker op deze leeftijd, maar Remona lijkt hier veel meer op haar plek en is veel zachter en relaxter in haar omgang. Ik hoop dan ook dat ze nog jaren bij mij is en lekker fit oud mag worden. Uiteraard meet ik haar zelf regelmatig door om te zien hoe ik haar op een gezonde manier oud kan laten worden en te ondersteunen met haar artrose.

Remona 25 jaar

Doormeten met de Lecher antenne

Manolito Alejandro Von Münchhausen (Mano)

16 jaar

Doormeten met de Lecher antenne

Mijn grote liefde Mano!

Mano is de reden van het ontstaan van Paard & Voeding en Paard & Vitaliteit. Mano komt bij de Schockemöhle stallen vandaan en is een fantastisch gefokt paard. Alleen al snel dat hij bij mij kwam vond ik hem niet vrolijk genoeg en wat apathisch in gedrag. Het inrijden ging eigenlijk te makkelijk en er zat weinig pit in hem….Mijn gevoel zei al een tijdje dat er iets speelde, maar alle reguliere onderzoeken gaven niets weer. Totdat Mano ineens tijdens een buitenrit in elkaar zakte….KOLIEK! Ik wist meteen dat dit echt foute boel was, dus de dierenarts laten komen en de trailer meteen aangekoppeld. Aangekomen in Utrecht moest Mano na wat onderzoeken direct op tafel om geopereerd te worden. De verdenking was van een verstopping in de darmen alleen dit bleek tijdens de operatie niet zo te zijn… hij had ontstekings ringen om de dunne darm, gasvorming en zijn maag bleek verstopt. De arts kwam al snel verslag uitbrengen en gaf aan dat hij dit beeld steeds vaker tegen kwam bij sportpaarden maar dat hij er operatief niets aan kon doen, want de maag kun je niet openmaken…..Cola werd zijn behandelmethode, met een zonde een paar keer per dag Cola naar binnen brengen in de maag en dit een tijd laten zitten en dan weer eruit halen met een zonde.

De Cola bruist dan de voerbal (maag impaction) op en zo lostte dan ook na dagen te sonderen de grote voerbal in zijn maag op.

Na een lange tijd in de kliniek te hebben gestaan was voor mij en de artsen het grootste raadsel; wat is nu de oorzaak geweest? Daar kon ik absoluut dan ook niet mee leven dus ben na zijn revalidatie periode contact gaan zoeken met Eric Laarakker van Holistische Kliniek den Hoek.

Mano bleek mega schimmels in de darmflora te hebben en daarnaast een Gluten Allergie. Het voer wat ik gaf bestond uit graan en dus vol met gluten, daarnaast at Mano veel stro, dit alles zorgde ervoor dat hij continue ontstekingen in de dunne darm en de maag creëerde.

Maar toen kwam het volgende probleem, niemand wist mij iets te vertellen over paarden met een Gluten Allergie er zat dus maar 1 ding op, ik moest mij daar zelf volledig op gaan storten 😊 Uiteindelijk heeft mij dit doen besluiten om Paard & Voeding op te starten en nu ook Paard & Vitaliteit.

Mano gaat gelukkig onwijs goed en met zijn huidige gluten vrije dieet is hij een onwijs vrolijk en energievol paard en ben ik nog steeds dagelijks zo blij dat dit paard op mijn pad is gekomen!!!!

Dino (Selehem’s Coco Conut) , 13 jaar 1.26mtr

Dino is de 13 jarige Welsh Mountain pony van Linda   En ook vaste bewoner bij paard & vitaliteit.

Dino is al sinds dat hij veulen is in bezit van mij, een once in a lifetime pony noem ik hem!
Geboren als een schimmelvalk wat een bijzondere kleur opleverde. Pikzwarte manen en staart leverde bij heel wat fotograven kriebels in de buik op. We zijn samen het hele land door geweest voor fotoshoots!
Ik heb dino aangekocht om aangespannen mee te rijden. Ik vind rijden fantastisch, maar de power en adrenaline die het aangespannen rijden mee brengt waren voor mij doorslaggevend om daarmee door te gaan. Dino is beleerd op 5 jarige leeftijd in enkel-dubbel en vierspan. Ik heb alles goed voorbereid vanaf jongs af aan. We hebben uren gefietst, grondwerk gedaan en gezorgd dat hij spier technisch en in het koppie in orde was om als menpony door te kunnen. Met succes! Dino won zijn eerste wedstrijden in de dressuur alleen maar oranje rozetten en is op zijn 4e wedstrijd al Regio Kampioen West geworden. Apetrots was ik!

Dino is een echte mooiboy, een shower. Hij vind het prachtig als er naar hem gekeken wordt, zeker als hij de avond ervoor een uitgebreide was of poetsbeurt gehad heeft. De meesten zeggen weleens, het is maar goed dat hij geen 1.80 is!

Dino (Selehem’s Coco Conut) , 13 jaar 1.26mtr

Doormeten met de Lecher antenne

Ik heb dino altijd zijn echte pony karakter laten behouden ,de kleine boef. Hij is goudeerlijk en ontzettend slim. Hij is voor mij 100% betrouwbaar, ik kan écht lezen en schrijven met hem. Zet ons midden op de Dam in Amsterdam en we rijden zonder problemen naar huis. Loop los met hem de zee in, en heb een écht zeepaardje.

Zet hem voor de slee en je voelt je zelf weer kind, maar een echte kinderpony? Zéker niet! Hij is heel braaf met kindjes, maar als rijpony moet je als ruitertje echt verder gevorderd zijn.

We hebben door meerdere grote namen in de mensport vaak een bod gehad, maar ik heb altijd gezegd; Dino is voor geen geld te koop! En dat is ook zo. Dino gaat nooit meer weg, ik hoop nog zeker 20 jaar van hem te mogen genieten!

Door het doormeten dmv de Lecher-antenne zijn we erachter gekomen dat hij een gluten intolerantie heeft. Natuurlijk direct het rantsoen aangepast en hij doet het fantastisch. Jill meet hem geregeld door wat eigenlijk altijd een hele stabiele meting is, hij is heel duidelijk in het wel of niet in balans zijn waar we daardoor ook super kunnen inspelen wanneer nodig.

We hebben momenteel de wedstrijdsport op een laag pitje staan, rijden heerlijk overal en nergens en genieten van het grondwerk, de bossen en het strand. Wie weet pakken we dit binnenkort weer op!