Home       Activiteiten       Over ons       Vaste bewoners      Blog       Contact

l

Revalidatie-vakantie stalling met een Holistische kijk

}

7 dagen in de week staan wij klaar voor jouw paard

9

Persoonlijk contact

Jouw dier is onze zorg

Danielle liet haar kruising trekpaard doormeten doormiddel van de Lecher-antenne en kreeg haar vrolijke ‘Huug’ terug!

door | feb 25, 2023 | Ervaringen, Lecher antenne metingen | 0 Reacties

“Hugo is mijn jonge kruising trekpaard van nu 5 jaar oud, een paard met een aanwezig karakter. Maar ik merkte eind vorig jaar dat hij niet zichzelf was en als je er later bij nadenkt, eigenlijk liep dit al langer. 

De paarden zijn eind augustus verhuisd naar huis dus ik dacht dat het misschien daarmee te maken had, combinatie van stress op de oude plek en dan de verhuizing. 

Mijn hooi heb ik laten checken en is goed, maar hij bleef chagrijnig en bij het opzadelen werd hij echt boos als ik de singel wilde pakken. Eerst een hele zachte singel gekocht, wie weet helpt dat.

Helaas ook niet, ik was een beetje ten einde raad en dacht dat het nog maar 1 ding kon zijn; maagzweren, dat wordt dus een gastroscopie en kliniekbezoek. 

Ik heb het hierover gehad met mijn lesgever, zij zei direct; je moet Jill eens laten komen van Paard & Voeding, naar de kliniek kan je altijd nog. 

Zo gezegd zo gedaan, ik heb dezelfde dag Jill nog een bericht gestuurd en zij kon een paar dagen later al langskomen, echt ideaal! 

Na het uitmeten met de Lecher kwam er een afwijking uit op de darmen, maag en lever. Besloten om gelijk de supplementen bij Jill te bestellen welke een dag later al in huis waren. 

Ik heb netjes elke dag de supplementen gevoerd en nu zijn we inmiddels een aantal weken verder. 

Ik heb hem de eerste 2 weken niet gereden omdat ik hem de tijd wilde gunnen om te wennen en geen negatieve associatie zou blijven houden met de singel. 

Daarna heb ik hem rustig opgepakt, ik merkte na die 2 weken al verschil! Ik kon de singel aanpakken zonder dat ik een heftige reactie zou krijgen. 

Inmiddels reageert hij helemaal niet meer op de singel, is zijn dikke buik weg en heb ik mijn vrolijke Huug weer  terug. 

De foto met de kruiwagen heb ik de dag na de meting (09-12-2022) gemaakt, ik was sceptisch en wilde vergelijkingsfoto’s en maar goed ook dat ik die heb gemaakt!

De foto rechts heb ik gemaakt op 12-02 wat betekent dat er ongeveer 2 maanden tussen zit. 

Ik ben heel blij dat ik Jill heb laten komen en wil dit standaard voor mijn 2 paarden gaan doen, want hoe goed je het zelf ook probeerd. “

Een check op de gezondheid van je paarden is altijd fijn!

-Danielle van Dellen-

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *