Home       Activiteiten       Over ons       Vaste bewoners      Blog       Contact

l

Revalidatie-vakantie stalling met een Holistische kijk

}

7 dagen in de week staan wij klaar voor jouw paard

9

Persoonlijk contact

Jouw dier is onze zorg

Dressuur training en Working Equitation van Pedro Teixeira Farto

door | jun 23, 2023 | Evenementen | 0 Reacties

27 Juli is het zover! De bekende Portugese instructeur Pedro zal naar Nederland komen en les geven op onze locatie! Pedro geeft les aan iedereen ; Van groen naar Grand Prix en van Dressuur tot Working equitation!

Wie is Pedro Teixeira Farto?

Pedro leerde als jongen het paarden vak kennen en ontwikkelde hij een liefde voor het pure Lusitano ras. Pedro heeft bij verschillende Portugese hippische Centra als manager gewerkt en heeft de opleiding Riding Skills Certificate (4th Level) van de Portuguese Equestrian Federation afgerond. Ook heeft hij de opleiding Basic Course in Hippotherapy gedaan, gericht op het lesgeven van gehandicapte kinderen en volwassenen. Daarnaast is hij opgeleid tot het rijden en trainen van de in Portugal populaire discipline Working Equitation. Pedro heeft ervaring in het opleiden, en trainen van lusitano’s voor de dressuur, Working Equation en het stierenvechten. Pedro heeft getraind bij Spaanse en Portugese olympische ruiters als Daniel Pinto , Juan Manuel Muñoz Diaz en Portugees Working Equitation kampioen Jorge Sousa. En Nederland Olympisch Jurylid Eddy de Wolf van Westerrode Coby en Marleis van Balen. Pedro was instructeur en manager bij het Portugees Hippisch centrum van wijnlandgoed Quinta do Rol. Hier gaf hij dressuur en Working Equitation lesen aan de gasten van het wijnlandgoed. Hij had daar 22 hengsten ter beschikking die hij voornamelijk zelf heeft opgeleid tot grand prix niveau. Inmiddels is hij samen met Rui Salvador in Tomar voor zichzelf begonnen. Op het de Boerderij van Rui zijn ze een vergelijkbaar concept als Quinta do Rol aan het opzetten. Momenteel hebben ze beschikking over een stuk of 23 goede Lusitano’s waar ze lessen op verzorgen. Er kom en gasten uit verschillende landen speciaal om hun rijvaardigheden verder te ontwikkelen. Een bijzondere ervaring op zeer goed geschoolde paarden. Daarnaast richten ze zich op de training van de paarden en verkoop bemiddeling. Van de zoektocht naar de training en transport. Een bezoek aan Quinta do Falcao is zeer de moeite waard een les in dressuur of Working Equitation of een onvergetelijke rit naar de rivier of een van de vele pakket reizen naar het tempeliers festival of wereld beroemde Golega. Inmiddels komt Pedro regelmatig naar Nederland Belgie Zwitserland Duitsland Finland. Pedro geniet van het werken met ook KWPN, PRE, Friezen als andere rassen. Daar waar er een wil tot leren is bij ruiter of paard is Pedro enthousiast en geeft met overgave les.

Dressuur training of Working Equitation Van Groen tot Grand Prix

Pedro’s Motto

Bij zowel de disciplines dressuur, als met name bij Working Equation is het belangrijk dat er een hechte samenwerking tussen het paard en de ruiter is, dat de combinatie vrijwel direct kan reageren op steeds andere situaties. Een goede dressuurmatige basis is hierbij heel belangrijk om als combinatie wendbaar en alert te blijven. Een optimale benutting van spieren om tot de beste prestatie van paard en ruiter te komen en blessures te voorkomen. Pedro focust op lichaamsgebruik bij paard en ruiter. Tijdens zijn trainingen daagt Pedro de combinatie uit om continue met elkaar in contact te blijven, en een optimaal resultaat te behalen door steeds in te spelen op de wisselwerking tussen ruiter en paard. Belonen door ontspanning is hierbij de basis van de training Happy atleet, alertheid door afwisseling. Respect voor het paard. Verder ontwikkelen van zowel paard als ruiter op indicatie van wat het paard aangeeft te willen en kunnen leren. Steeds op zoek naar net dat stap verder van goed naar beter! Activeren van het achterbeen en variëren van verzameling en stretchten van de spieren. Ieder paard en iedere ruiter is uniek dus de aanpak wordt op paard en ruiter afgestemd. Voor ieder probleem is een oplossing is Pedro’s motto.

Lijkt het jou tof om les te krijgen van Pedro? Dat kan! Pedro zal woensdag 27 Juli om 13.00uur starten met les geven op de Locatie van Paard & Vitaliteit.

De kosten zijn €72,50,- per combinatie voor 45minuten. Geef je snel op via info@paardvitaliteit.nl ! Vol is Vol

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *