Home       Activiteiten       Over ons       Vaste bewoners      Blog       Contact

l

Revalidatie-vakantie stalling met een Holistische kijk

}

7 dagen in de week staan wij klaar voor jouw paard

9

Persoonlijk contact

Jouw dier is onze zorg

Het verhaal van Guppy

door | apr 18, 2023 | Ervaringen, Lecher antenne metingen | 0 Reacties

Ruim 2 jaar geleden kregen wij de mogelijkheid een jonge hengst aan te kopen. Een fantastisch paard, super karakter en ook nog eens een leuke afstamming. Hij was nog volledig in de groei wat ons de mogelijkheid gaf hem de tijd te geven met veel weidegang. Toen hij 5 jaar oud was bleef hij wat jong kijken, met een bolle buik en wat compact.

Via het HorseDegree traject kregen we de mogelijkheid om de paarden te laten doormeten via Paard en Voeding. Omdat wij inmiddels nog een jong paard uit dezelfde merrie hadden aangekocht leek het ons een goed idee om beide paarden te laten doormeten door Paard en Voeding. Beide paarden hadden een iets trage groei en bleven iets achter in hun spierontwikkeling waarbij het natuurlijk fijn zou zijn om ofwel een verklaring te krijgen of uit te sluiten dat het iets was. We hadden immers nu toch de mogelijkheid.

Al vrij snel tijdens de meting bleken beide paarden vrij overeenkomstige meetresultaten te hebben. Heel bijzonder maar ook fijn zodat na deze resultaten alles ook meteen aangepakt kon worden. De grootste boosdoener in hun verhaal was de meting van de Lyme. Dit was dan ook vermoedelijk de veroorzaker van een groot deel van hun problemen.
Zo snel mogelijk is er een behandelplan opgesteld en hebben wij de afgelopen 5 maanden een enorme sprong voorwaarts gemaakt wat hun gezondheid en ontwikkeling betreft.

In de training blijft de enorme progressie waarneembaar en ook de kracht, looplust en souplesse is iets dat zich nog steeds in een stijgende lijn bevindt. Hun lichaamsbouw is enorm veranderd en de inhaalslag lijkt gemaakt. Van een jong kijkend licht ‘buikerig’ paard zijn we nu naar een atletisch gebouwde hengst en grote ruin. Een prachtige basis waar we nu op verder kunnen. Natuurlijk blijven we de gezondheid monitoren maar met een heel ander gevoel als voorheen. Met veel plezier kunnen we nu rijden en de resultaten blijven verrassen!

-Fennie Zwijgers-

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *