Home       Activiteiten       Over ons       Vaste bewoners      Blog       Contact

l

Revalidatie-vakantie stalling met een Holistische kijk

}

7 dagen in de week staan wij klaar voor jouw paard

9

Persoonlijk contact

Jouw dier is onze zorg

Het verhaal van Mandy en Wally | “Voor het eerst in lange tijd knapt Wally echt op en wordt weer een paard die graag wil lopen en werken!”

door | jul 9, 2024 | Uncategorized | 0 Reacties

Mandy, Wally en hondje Woody komen regelmatig langs voor een gezondheidscheck doormiddel van de Lecher-antenne. We hebben alledrie enorm zien veranderen in de laatste maanden en dat is natuurlijk iets wat heel gaaf is om te delen! Mandy rijdt met haar knappe Wally westernsport, reining. We krijgen regelmatig updates en gave fotos van deze combinatie.
Mandy heeft haar verhaal geschreven en dit willen we uiteraard graag met jullie delen!

Meten=Weten, voor alle disciplines!

Het is 14 februari 2020.
Ik ben dan 34 jaar, heb een afgeronde opleiding paardenhouderij en werk al sinds m’n 16e met paarden op diverse stallen.
Maar vandaag ga ik mijn allereerste eigen paard ophalen, een 3 jarige Quarter Horse, Electric Walla Wish (Wally).
Ik breng hem naar de stal waar ik werk, want daar mag ik hem stallen.

Als we beginnen met trainen, gaat het allemaal fijn en goed en we zijn echt een duo, ik ben heel blij met hem.
Maar al een half jaar later, in september gaat het mis; Wally gaat van een werkwillig, vlug paard, naar een paard dat helemaal niet meer wil lopen en helemaal vast zit in z’n lijf met keiharde spieren.
Ik heb geen idee wat er met hem aan de hand is en neem hem mee naar de dierenarts. Deze onderzoekt hem klinisch en kan niets vinden en concludeert dat ik een lui paard heb die ik maar eens ‘vooruit moet schoppen’.
Wally, LUI?! Zo ken ik hem helemaal niet, hij is eerder altijd te vlug geweest en wil graag werken.
Er volgen diverse dierenartsen en Wally wordt ingespoten in gewrichten omdat die ontstoken blijken. Maar de inspuitingen helpen helemaal niet.
Ik ben ten einde raad, ik ben anderhalf jaar en duizenden euro’s verder en heb het gevoel dat ik het zo niet heel veel langer kan volhouden.
Dan tipt een vriendin mij over Erik Laarakker. Ik ga erheen en Erik meet Wally door en er komen diverse dingen uit; ziekte van Lyme (waardoor de gewrichtsontstekingen komen en de harde spieren), z’n darmen ‘liggen overhoop’ en insuline resistentie (Wally verdraagt geen suikers en dat heeft z’n uitwerking op z’n lijf en spieren.
Erik krijgt Wally voor een gedeelte verbeterd met medicatie en behandelingen maar het wordt niet 100%. Ik word er wanhopig van. Ik vraag hem of hij naar vitaminen en mineralen wil kijken bij Wally en naar zijn voeding, omdat ik het idee heb dat dat misschien het laatste redmiddel is.


Daarvoor stuurt hij ons door naar Jill van Paard en Voeding.
Ik kom in contact met Jill en maak een afspraak. Als ik erheen ga voelt dit als onze laatste strohalm. Want wat kan ik met een paard als hij niet wil bewegen? En alleen maar op de wei zetten gaat ook niet i.v.m. de suikers.
Jill behandelt de ziekte van Lyme, de insuline resistentie en de darmen en past zijn voeding aan en schrijft vitaminen/mineralen/supplementen voor.


Voor het eerst in lange tijd knapt Wally echt op en wordt weer een paard die graag wil lopen en werken!
We zijn nu een poosje verder en ik durf het bijna niet hardop te zeggen maar we hebben Wally z’n gezondheidsproblemen onder controle. Ik laat hem regelmatig controleren en behandelen door Jill en houd de juiste voeding en supplementen aan.
We trainen hard, lessen veel en maken mooie buitenritten en rijden nu zelfs wedstrijden!
Ik ben ontzettend blij dat ik Jill heb ontmoet en dat ik nu met Wally kan doen waar ik hem voor gekocht heb; samen genieten! De methode van Jill werkt goed, ze kijkt naar het gehele lichaam en meten is weten.


Ook ikzelf en m’n hondje Woody hebben ons na jarenlange darmklachten laten meten bij Jill en weten nu dat wij een gluten intolerantie hebben. Onze ontstoken darmen zijn behandeld met medicatie en door het glutenvrije dieet voelen wij ons nu niet meer ziek en moe.
Dus voor een ieder, mens en dier, die met klachten rondloopt, kan ik Jill echt aanraden!

-Mandy Buijnink-

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *