Home       Activiteiten       Over ons       Vaste bewoners      Blog       Contact

l

Revalidatie-vakantie stalling met een Holistische kijk

}

7 dagen in de week staan wij klaar voor jouw paard

9

Persoonlijk contact

Jouw dier is onze zorg

“Mazzel knapte per dag op!”

door | jun 23, 2023 | Revalidatie stalling, Ervaringen | 0 Reacties

” Eindelijk mazzel of wel Mazzel zoals wij hem noemen werd juli 2022 ineens kreupel van onregelmatig naar stok en stok kreupel in een paar dagen tijd. Na een zoektocht van 4 maanden eindelijk in de MRI een breuk in zijn kootbeen geconstateerd. De breuk was goed operabel.

Met 2 pinnen in het kootbeen was de prognose op herstel zeer goed. Mazzel stond netjes en voorzichtig op na de operatie en na een week gips en 10 dagen box rust heel langzaam weer in beweging eerst 5 min stappen en zo weer uitgebouwd na 9 weken konden we gaan draven.

Balans was wel weg maar langzaam leek hij te herstellen. Leek ja, niets was minder waar en na 3 weken opbouw werd hij weer slecht en ontstond er ook een verdikking onder de kogel. Op de foto en echo was bot reactie waar te nemen. Artrose behandeling en ik heb de hulp van Jill en Erik ingeroepen. Zij hebben Mazzel doorgemeten en darmen en maag waren uit balans en inderdaad bot reactie dus geluidsgolf therapie toegepast. Door de maag en darm disbalans kwamen de voedingssupplementen ook niet tot zijn recht. Alle narcose en sedatie hadden zijn schade achter gelaten. Dus de behandelingen van Jill en Erik naast de reguliere behandelingen van SMDC ingezet.

Een weekje bij Paard & Vitaliteit om te resetten heerlijk op een klein stukje land weer paard zijn. Mazzel knapte per dag op. Zo’n operatie doet veel met een paard. Na 6 weken controle en de bot reactie kwam tot rust. En nog 6 weken later mogen we weer opnieuw starten met opbouw. Het zijn nog kleine stapjes maar we draven weer rond en mazzel is weer een stuk vrolijker en meer zichzelf. Ik ben er van overtuigd dat alleen het reguliere dierenartsen circuit soms niet genoeg is. En juist de combinatie elkaar kan versterken en aanvullen. Mazzel geven we voorlopig nog niet op maar krijgt alle tijd te herstellen! “

-Jessica de Klerk-Terlingen-

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *