Home       Activiteiten       Over ons       Vaste bewoners      Blog       Contact

l

Revalidatie-vakantie stalling met een Holistische kijk

}

7 dagen in de week staan wij klaar voor jouw paard

9

Persoonlijk contact

Jouw dier is onze zorg

NML health over Jill en de Lecher-antenne

door | feb 18, 2023 | Ervaringen, Lecher antenne metingen | 0 Reacties

Jill van Paard & Vitaliteit meet paarden door met de Lecher-Antenne om een beeld te creëren van de algehele gezondheid

Door NML health op 12 augustus 2022

Leestijd 4 minuten

Jill Smit is eigenaresse van Paard & Voeding en Paard & Vitaliteit. Jarenlang geeft zij advies op maat omtrent voeding en supplementen. Verkoopt zij voer en producten waar zij volledig achter staat en kun je ook bij haar terecht voor verzorgingsproducten, hoofdstellen en stalbenodigdheden. Kortom, alles voor een gezond paard en om het paard gezond te houden. Naast Paard & Voeding geeft zij ook Paard & Coaching sessies en heeft ze het werken met de Lecher-Antenne eigen gemaakt. 

In onderstaande blog legt Jill hier meer over uit en deelt een mooi praktijk voorbeeld. 

De Lecher-Antenne ondersteunt mijn advies

Inmiddels geef ik het liefst alleen nog advies door middel van een meting met de Lecher-Antenne. Nadat ik de opleiding Lecher-Antenne bij Eric Laarakker van Holistische kliniek Den Hoek afgelegd heb, is er veel veranderd. Door het werken met de Lecher-Antenne kan ik een goed beeld krijgen van de algehele gezondheid van het paard, en daarnaast daarbij meten welke rantsoen of behandeling het beste bij dit paard past. 

Duidelijkheid

Keer op keer geeft de Lecher-Antenne zoveel duidelijkheid over de gezondheid van dieren. Daarnaast meten wij op het dier welk voer en supplementen het beste op dat moment passend zijn. Het is belangrijk om het dier gezond te houden en niet te wachten totdat er gezondheidsproblemen ontstaan. Daarom zet ik de Lecher-Antenne ook preventief in. Het kan zo zijn dat je paard behoefte heeft aan bijvoorbeeld ander voer, een (ander) supplement of een andere kwaliteit van ruwvoer.

Voorkomen

Daarnaast zijn er ook veel klachten die er vaak regulier niet uitkomen, die juist met deze methode wel naar voren komen. Denk hier bijvoorbeeld aan schimmels in de darm, bewegingsklachten door middel van problemen in de blinde darm, ziekte van Lyme, Gluten-Graan intolerantie, en nog veel meer…

Als de organen uit balans zijn hoeft dit niet meteen te betekenen dat het dier ziek is of het orgaan ziek is, maar als het paard hier te lang mee blijft lopen kan het op den duur wel ziek worden.

Wat is het?

De Lecher-Antenne is een meetinstrument waarmee de vitaliteit van weefsels en organen kan worden gemeten. Hiermee kan exact de mate van gezondheid of pathologie van een orgaan of weefsel bepaald worden.
Dus hoe gaaf is het dat je doormiddel van een algehele doormeting je paard op tijd kan behandelen met de juiste ondersteuning van producten! 
Indien nodig raadpleeg ik een dierenarts of verwijs ik door naar een dierenarts. 

Een mooi voorbeeld uit de praktijk

Ik kom regelmatig in België voor het behandelen van paarden. Begin juni 2022 kreeg ik een aanvraag om 3 paarden door te meten van een dame met een prachtige privé accommodatie. Ze maakte zich zorgen om 1 van haar paarden, waaronder de merrie van 27 jaar oud. Ze werd mager en was futloos. Door de meting kwam er heel veel informatie naar boven met wat er allemaal speelde; ziekte van Lyme, een te kort aan eiwitten in het rantsoen, schimmels in de darm, te kort aan vitamine-mineralen (de darmen konden het niet goed opnemen), een verzwakt immuunsysteem, lage blaas, nier en lever waardes.

Hoe hebben we dit aangepakt?

Aangezien we nu weten wat er speelt, kunnen we gericht opzoek gaan naar de beste behandelmethode. Voeding speelt hier natuurlijk een hele grote rol. Oudere paarden hebben behoefte aan hoogwaardigere vitaminen en mineralen en daarnaast meer eiwitten. Naast het rantsoen is het zeer belangrijk dat de darmen weer optimaal gaan werken en daarnaast de Lyme aangepakt wordt. Zo kunnen ook de juiste voedingsstoffen beter opgenomen worden en zal het paard sterker worden.

Welke producten hebben we ingezet?

Belangrijk is dat de darmen weer goed in balans komen, waardoor de juiste voedingsstoffen opgenomen kunnen worden en de merrie snel zal aansterken. We hebben hiervoor Phytonics Micro Comp in combinatie met twee producten van Praktijk Den Hoek ingezet. Daarnaast de Phytonics Liver compBladder comp en Kidney comp.

Resultaat na 3 weken

Het belangrijkste vind ik dat er met de eigenaar tussendoor contact is. De eigenaresse geeft aan dat er na 3 weken al een mega verschil te zien is. De vacht is sterk verbeterd, ze komt al heel duidelijk aan in gewicht, ze heeft een veel fittere uitstraling… hoe gaaf is dit? Na 6 weken zit er bij een meting altijd een controle meting in, dus we zijn onwijs benieuwd naar de meet resultaten over 6 weken. 

Wil jij nu ook een afspraak inplannen om jouw paard door te laten meten? Neem dan contact met ons op!

Bron: https://www.nmlhealth.com/blog/jill-van-paard-en-voeding-meet-paarden-door-met-de-lecher-antenne-om-een-beeld-te-creeren-van

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *